top of page

 

"De bijzonder fantastische avonturen van de kleine grote jongen"

De kleine grote jongen beleeft iedere avond een bijzonder fantastisch avontuur in Dromenland. Hij komt er terecht in de wereld van Heksen en Tovenaars en maakt kennis met de Koning van de Draken. Hij merkt dat speciale wezens zoals Heksen ook gewone eigenschappen hebben zoals humor. Hij ontdekt dat machtige dieren zoals Draken ook hulp mogen aanvaarden van een kleine mens en dat een kind wijze raad kan geven aan wijze Tovenaars. De kleine grote jongen wint hun vertrouwen, wordt opgenomen in hun middens en leert over hun gebruiken. Maar het onderlinge wantrouwen tussen de verschillende bewoners is soms pijnlijk groot.

Wanneer een gevaarlijke situatie in een van de landen escaleert en een groot probleem vormt voor geheel Dromenland gaan de poppen aan het dansen. Het probleem heeft grote gevolgen voor iedereen…

Kan de kleine grote jongen helpen? Kan hij het verschil maken?


Laat je meevoeren in deze bijzondere verhalen, leer de waarheid achter het verhaal van de Duistere Elf en ontdek de werkelijke kracht van de magische stenen. 


Het is voor de lezer echter de vraag of de kleine grote jongen de avonturen echt meemaakt of ze zich eerder in een fantasierijke droomwereld bevinden. Het boek wil kinderen -onze toekomst- op een luchtige en spannende manier inzichten geven over vooroordelen- die al te gemakkelijk insijpelen in het denken- en hiervoor waakzaam maken. 

De huidige maatschappelijke evoluties zoals verkilling, polarisering, vooroordelen, de uitdagingen omtrent het klimaat, … worden op een speelse en boeiende wijze in het verhaal geïntegreerd. Maar het wil vooral een verhaal zijn over vriendschap en verbondenheid, met opwindende avonturen en vaak grappige situaties.


Het verhaal werd rijkelijk geïllustreerd door Miek Decleir en wordt uitgegeven door uitgeverij Het Punt.


Geschikt om voor te lezen voor kinderen vanaf 6jaar en om zelf te lezen vanaf 9j.


Kostprijs 20€


Heb je interesse? Stuur me dan zeker een mailtje! magalidejonghe@hotmail.com


bottom of page